Burjánzó zöldfelületek

– Bár a naptár szerint vége van a nyárnak, a kerület parkjaival, tereivel, zöldfelületeivel bőven van még tennivaló. A csapadékos nyár nagyon kedvezett a vegetáció burjánzásának, az idei negyedik kaszálást fejezték be augusztus végén a Répszolg munkatársai. Ez arra enged következtetni, hogy nem lesz elég az előzetesen betervezett évi 5 kaszálás, várhatóan október végén, november elején szükség lesz még egyre, amelyre pluszforrást kell biztosítani – mondta el Demeter János, a Répszolg ügyvezetője.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A Répszolg kertészei a kaszáláson kívül a közterületi virágágyások kapálását, gyomlálását is végrehajtják, valamint gondozzák a villanyoszlopokra kihelyezett több száz muskátlit. A közterületek, parkok, terek rendben tartását idén harminc közmunkás is segíti. Ők a szokásos takarítási munkák mellett a fák tősarjait távolítják el. Ezt a munkát évente meghatározott területi felosztásban hajtják végre, idén Pestújhely utcái vannak soron.

Ezenfelül a járda űrszelvényeibe belógó faágak metszését is elvégzik. A Zsókavár, Páskomliget és Nyírpalota utcákban a villamosvonalat, illetve az ellátóutakat elválasztó cserjéket nyolcfős alvállalkozói csapat gondozza, ennek keretében a cserjesorok alakító metszését és az ágyások gyommentesítését végezték el a nyár folyamán. – A zöldfelületekhez tartoznak a játszóterek. Ezek rendben tartásáról háromszor kétfős csoportok gondoskodnak kerületszerte – tette hozzá Demeter János.

Comments are closed.