Bronzérmes folytatás

Olimpiai bronzérmes karatésunk, Hárspataki Gábor ott folytatja, ahol Tokióban abbahagyta. 

A Nyári Játékokon első magyar olimpikon karatésként rögtön érmet (bronzot) szerző újpalotai sportoló ugyanis október első hétvégéjén a világ legkeményebb karate-versenysorozata, a Karate1 Premier League moszkvai állomásán is bronzérmet szerzett.

Hársi az olimpiát követően – érthető módon– még kihagyta a sorozat szeptemberi kairói állomását, ám októberben már ott volt a tatamin Moszkvában. Fischer Mihály tanítványa egy kazah versenyző elleni győzelemmel kezdett, majd váratlanul vereséget szenvedett egyiptomi ellenfelétől, így vígaszágra kényszerült. Itt egy rendkívül kemény mérkőzést követően bírói döntéssel győzte le olasz küzdőtársát, a bronzmérkőzésen pedig már brillírozott belga ellenfelével szemben. Érdekesség, hogy a -75 kilogrammos súlycsoportot Moszkvában ugyanúgy egy olasz versenyző nyerte, mint Tokióban az olimpián.

Ezzel a vidallal idén befejeződött a Karate1 Premier League sorozata. A versenyzők, köztük Hársi is innentől kezdve már csak a novemberi dubai felnőtt világbajnokságra fókuszálnak. A kerületi sportoló nem titkoltan az éremért utazik majd a közel-keleti városba.

Comments are closed.