Bővül a térfigyelőkamera-hálózat

A közrend, a közbiztonság és a köztisztaság növelése érdekében újabb térfigyelő kamerákat szerelnek fel a XV. kerület utcáin, terein. További 12 kamera kihelyezésével immár 90-re bővül a hálózat, minderre nettó 22 millió forintot költ idén a helyi önkormányzat.

Fotó: XV Média, Vargosz

A jelenlegi közterületi térfigyelő kamerarendszer nyolc ütemben épült ki 2013 és 2019 között a kerületi képviselő-testület, illetve a városüzemeltetési, intézményműködtetési, köztisztasági és közrendvédelmi bizottság döntései alapján. A XV. kerületben jelenleg összesen 78 darab közterületen elhelyezett térfigyelő kamera működik.

A kamerarendszer működtetési feladatait 2016. április 1-jétől a rendészeti osztály működteti, az Illyés Gyula utcai telephelyén kialakított térfigyelő központban. Napi 24 órában 4 fő folyamatosan figyeli a kamerák által közvetített képeket. Az idei évtől a 4 főből egyikük szabadnapos rendőr, aki a polgármesteri hivatal és a BRFK között létrejött együttműködési megállapodás alapján látja el feladatát, külön megbízási díj ellenében – olvasható a térfigyelő hálózat fejlesztését célzó előterjesztésben.

ÚJ KAMERATELEPÍTÉSEK AZ ÉV FOLYAMÁN A KERÜLETBEN

 1. Rigmus utca – Irány utca közötti terület (M3 autópálya – felüljáró alatt)
 2. Városkapu utca 1.
 3. Klapka György utca – Arany János utca kereszteződése (buszmegálló)
 4. Kozák téri gyalogos-felüljáró alatti terület (M3 autópálya bevezető oldalán). – Egy, már meglévő – Kozák tér Arany János utcai oldala – kamera áthelyezésével.
 5. Szilas pihenőhely – M3 autópálya kivezető szakasza (1. kamerahelyszín)
 6. Szilas pihenőhely – M3 autópálya kivezető szakasza (2. kamerahelyszín)
 7. Eötvös utca – Hubay tér kereszteződése
 8. Rákos út – Illyés Gyula utca kereszteződése
 9. Rákos út – Wesselényi utca kereszteződése
 10. Rákos út – Szerencs utca kereszteződése
 11. Pázmány Péter utca – Szerencs utca kereszteződése (vasúti átjáró melletti terület)
 12. Pázmány Péter utca – Wysocki utca kereszteződése

 

Comments are closed.