Bővíti kerületi üzemét az óriáscég

Szélesíti a Power and Gas üzemének termékportfólióját a Siemens, ezért a vállalat bővíti a XV. kerületi gyáregységét is. A fejlesztés részeként 12 500 négyzetméter új csarnokrésszel bővül az üzem, és százötven műszaki szakembert is felvesznek.

A mostani 10 milliárd forintos beruházással növelik az üzem kapacitását. A munkálatok novemberben elkezdődtek, és az új 10 000 négyzetméteres, illetve a 2500 négyzetméterrel bővített régi csarnokokban a titániumalapú turbinalapátok gyártása 2018-ban kezdődhet. A megnövekedett gyártókapacitással szinte száz százalékban külföldi piacokra termel a gyár, ami a hazai exportvolumen növekedését is eredményezi.

Látványterv/Forrás: Siemens

Látványterv/Forrás: Siemens

A beruházás részleteiről és a várható hatásairól Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, valamint Dale A. Martin, a társaság elnök-vezérigazgatója és Goszták Árpád, a vállalat Power and Gas Késmárk utcai üzemének gazdasági vezetője november 22-én sajtótájékoztatón számolt be.

– A cég beruházása újabb nagy siker, ami várhatóan a magyar gazdaságra is erős hatással lesz – mondta Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a magyar állam egyik legfontosabb partnerének nevezte a német óriáscéget.

Szíjjártó Péter/Fotó: XV Média, Vargosz

Szíjjártó Péter/Fotó: XV Média, Vargosz

A német cég jelenleg mintegy háromezer főt foglalkoztat Magyarországon, a Késmárk utcai üzemegysége pedig hatvan éve működik. Az itt gyártott gőz- és gázturbina-lapátok öt kontinens energiaellátását segítik.

Comments are closed.