Bombát találtak a Rákos úti építkezésen – Frissítve!

Feltehetően egy FAB-50-es bombát találtak a Rákos út egyik kertes házának átépítésekor – közölte az MTI-vel a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje szeptember 29-én. Páricsi Mariann elmondta: a rendőrség megkezdi a környék kiürítését.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A kerületi polgárőrök azt is elmondták, hogy a bombát még szerda este találták, így a helyszínt reggelig biztosították a rendőrökkel közösen. A tűzszerészek csütörtök reggel érkeztek a helyszínre, a munkálatok idejére a környéket 300 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették. Ez 500 lakóházat és egy egészségügyi szakrendelőt is érintett.

Fotó: Bagi Andrea

Fotó: Bagi Andrea

A bpxv.hu közleménye szerint a szakrendelő délután 4-től lesz nyitva. Aki szeptember 29-én vérvételre ment volna, őket szeptember 30-án reggel fél 7-től várják.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kora délután elszállították  a Rákos úton talált világháborús bombát, a zárást és a forgalomkorlátozást feloldották – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje csütörtök délután az MTI-vel. Páricsi Mariann ismertetése szerint a Rákos út egyik kertes házának átépítésekor talált FAB-50-es bomba, egy 65 kilogrammos szovjet romboló bomba.  A szerkezet 25 kilogramm robbanóanyagot tartalmaz, és kiélesedett gyújtószerkezettel találták meg egy padlózat bontása során. A robbanótestet a helyszínről elvitték külterületen semmisítik majd meg.

Comments are closed.