Biztosítják a kémények ellenőrzését

A fővárosi családiház-tulajdonosok többsége 2018-tól is igénybe kívánja venni a rendszeres kéményellenőrzést, bár a jogszabály már nem teszi kötelezővé. A társasházaknak és lakásszövetkezeteknek viszont marad az előírt szakszerű kontroll a január 1-jei törvénymódosítás nyomán – írta közleményében a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.

A korábbi évekhez hasonlóan a Főkétüsz továbbra is minden ingatlantulajdonosnak felajánl egy vagy két időpontban négyórás intervallumot, amikor kimennek ingyenes kéményellenőrzésre.
Ha a felajánlott időpont valami miatt nem jó, akkor egyedi megrendelés alapján szintén ingyenesen kérhető az ellen­őrzést, de ebben az esetben 90 napos átfutási idővel kell számolni.
Az ellenőrzés társasházi és lakásszövetkezeti ingatlanok, valamint gazdasági szervezetek tulajdonában lévő vagy székhelyéül, telephelyéül, fióktelepéül szolgáló ingatlanok esetében kötelező.
Annak ellenére, hogy a magántulajdonú családi házaknál a kéményellenőrzést már nem írják elő, a szakemberek javasolják elvégeztetését. Egy baleset, tragédia esetén az ingatlantulajdonost (akár tulajdonosként, akár bérbeadóként) büntető és polgári jogi felelősség is terhelheti. A kéményellen­őrzéssel minimalizálhatók a kéményhasználatkor fellépő kockázatok – hívja fel a figyelmet a szolgáltató.

Comments are closed.