A bíróság nemet mondott az FKF sztrájkjára

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtöki, február 16-i végzésében elutasította a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) beadványát, amiben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél (FKF) a február 20-ára tervezett sztrájk miatt a még elégséges szolgáltatások megállapítását kérték a bíróságtól – közölte a szakszervezet.

Fotó: FKF Zrr.

Fotó: FKF Zrr.

A bíróság döntését azzal indokolta, hogy a szakszervezet kérelme idő előtti, ugyanis még tartanak a bértárgyalások a munkáltatóval. A bírósági döntés tükrében az érdekképviselet a február 20-ára meghirdetett sztrájkot nem tudja jogszerűen megtartani – közölték.

A szakszervezet tájékoztatott arról, hogy csütörtökön délután 14 órakor ismét tárgyalóasztalhoz ül az FKF-fel, és továbbra is kitart eddigi követelése mellett, ami 2016-tól 2018 végéig 30 százalékos bértömeg növelésre vonatkozik. A HVDSZ 2000 azt reméli, hogy a délutáni tárgyaláson a munkaadó konkrét és komoly ajánlattal áll elő a bérfejlesztést illetően.
A HVDSZ 2000 közleményében úgy vélekedik, hogy a hatályos sztrájktörvénybe foglalt, az elégséges szolgáltatásokról szóló megegyezés kötelezettsége miatt sérül a munkavállalók sztrájkhoz való joga.

Comments are closed.