Bezárnak a kerületi bölcsődék és óvodák is

Március 18-tól minden bölcsőde és óvoda bezár a XV. kerületben a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Cserdiné Németh Angéla polgármester a Facebook-oldalán.

Cserdiné Németh Angéla
Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

A polgármester úgy fogalmazott: újabb, fontos döntéseket kellett meghozniuk a legfontosabb, hogy 2020. március 18., szerdától minden bölcsőde és óvoda is bezár a Tizenötödikben.

„Ha lehet, már hétfőn és kedden se vigyék az intézményeinkbe a gyerekeket. Természetesen, ezt a hiányzást igazoltnak tekintjük, nem kell hozzá orvosi igazolás” – teszi hozzá a polgármester.

„Hétfőn és kedden felmérést végzünk az intézményekben, amely alapján kialakítjuk majd a kerületi ügyeleti rendszert. Erről legkésőbb kedden adunk tájékoztatást minden érintetnek.

Aki nem rászoruló, az mondja le már ma a közétkeztetést az iskolákban. Keddtől tudják megtenni, a hétfői menüt mindenki átveheti az iskolájában, ha visz magával valamilyen éthordót.

Az óvodai, bölcsődei étkeztetésről szintén kedden adunk tájékoztatás, de nagyon fontos: senkit nem hagyunk ellátás nélkül. Minden rászorulóra vigyázunk, minden rászorulónak segítünk!

Kérjük, hogy a gyerekfelügyeletet ne a nagyszülőkkel, idős rokonokkal oldják meg. Rájuk különösen vigyázzanak!

Változtatunk a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjén is: csak az ügyfélszolgálatunkat tartjuk nyitva, de azt is csökkentett időtartamban. Az ügyeiket kérjük, hogy küldjék be elektronikusan az ugyfelszolgalat@bpxv.hu e-mail címre. A továbbiakról a hét elején adunk tájékoztatást.

Ugyanígy, korlátozott ügyfélszolgálattal működnek a továbbiakban intézményeink és gazdasági társaságaink is.

Nehéz napok várnak ránk, amit lehet, megteszünk a biztonságukért. Viszont kérem, hogy nagyon figyeljenek és vigyázzanak egymásra, valamint tartsák be az Operatív Törzs utasításait” – nyomatékosította a polgármester.

Comments are closed.