Bevásárolnak az időseknek

A Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület a járvány alatt sem tétlenkedik. A polgárőrök ugyanúgy végzik önként vállalt feladataikat, mint „békeidőben”.

– Az egyesületünk a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) égisze alá tartozik, így bizonyos kötelezettségeknek is eleget kell tennie – tudtuk meg Bagi Andreától, a XV. kerületi civil szervezet elnökhelyettesétől. – A rendszeres járőrözések is ezek közé tartoznak. Természetesen a járványra való tekintettel minden óvintézkedést megtettünk, amiben nagy segítséget jelentett, hogy a BPSZ-től védőfelszerelést, szájmaszkokat, kesztyűket és kézfertőtlenítőket kaptunk, amit ezúton is köszönünk.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Bagi Andrea elmondta: a kerületi polgárőrök a nap 24 órájában kint vannak a közterületeken.

– Még a vezetőség tagjai is járőrözni szoktak, jómagam plusz két fő polgárőr például március 31-én éjjel közel száz kilométert vezettem a kerületben. Szinte minden területet bejártunk. Folyamatosan ellenőrizzük az önkormányzati tulajdonokat is – tette hozzá az elnökhelyettes.

A járvány idején a polgárőrök a rendőrökkel együttműködve – nekik jelentve – arra is fokozottan odafigyelnek, hogy a közterületeken ne csoportosuljanak az emberek, illetve hogy az élelmiszerboltok előtt ne alakuljon ki konfliktus amiatt, hogy adott pillanatban mely korosztály mehet be vásárolni.

– A kollégáimmal, egyelőre még csak személyes ismereteinkre hagyatkozva, szívesen vállalunk pluszfeladatokat is. Így többek között az időseknek is bevásárolunk, amit aztán házhoz is szállítunk. Én például a 87 esztendős édesanyámnak rendszeresen vásárolok, így neki március 11. óta ki sem kellett mozdulnia a lakásából. Mi is féltjük idős hozzátartozóinkat, ezért mindent elkövetünk, hogy otthon tartsuk őket.

A polgárőrök a vásárlást minden esetben formaruhában, igazolvánnyal és feliratozott autóval teszik, a vásárolt holmit mindig csak a lakás ajtajáig vagy a ház kapujáig viszik. – Ezt azért is tartom fontosnak kihangsúlyozni, mert akadnak olyan csalók, akik polgárőrnek kiadva magukat próbálnak meg bejutni az idősek lakásába. A mi kollégáink a vásárolt áru átadását mindig a fenti szabályok betartásával teszik.

A Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület tehát rendelkezik olyan kapacitással, hogy a kerületi idősellátásba is besegítsen.

Ha valaki igénybe venné a szolgáltatásaikat, hívja a +36 30 933 6109 (Vona János elnök) vagy a +36 30 621 0160 (Bagi Andrea elnökhelyettes) telefonszámokat, melyeken keresztül a részletekről is egyeztetni tud!

Comments are closed.