Beindult a diáksportélet

Jó hír, hogy újraindult a diáksportélet a kerületben. Igaz, egyelőre még csak „tartaléklángon”, de most ennek is örülni kell. Szeptemberben a polgármesteri hivatal szakemberei összeültek a kerületi pedagógusokkal, hogy elkészítsék az idei terveket. A kerületi diáksportversenyeket mindenki támogatta, de a bizonytalan egészségügyi helyzetben a teremsportoktól a legtöbben ódzkodtak.

Ezért az őszi időszakban csak két, szabadtéren is űzhető sportágban hirdettünk versenyt – tudtuk meg Marék Csabától, a Polgármesteri Hivatal intézményfelügyeleti referensétől. – Első körben október 14-én a kerületi mezei futóversenynek adott otthont a Budai II László stadion, majd november első felében, öt napra elosztva ugyanitt, csak a műfüves pályán a kerületi kispályás labdarúgó-bajnokságot bonyolítjuk le. 

Október 14-én – szerencsére jó időben – 10 iskola 326 tanulója 5 korosztályban és 10 futamban mérte össze erejét, hogy ki a leggyorsabb a 800 – 2800 méteres távokon. Ilyen nagyszabású kerületi iskolai futóverseny utoljára 2018-ban volt, 2019-ben a költségvetés hiánya, 2020-ban pedig a világjárvány kirobbanása akadályozta a szervezést. 

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Kispályás futballban nem lesz ekkora űr a mostani és a legutolsó verseny között, ám ennyire koncentráltan (egy időben és egy helyen) még nem rendeztek ilyen tornát. Az előzetes nevezések alapján a november 3-4. és 9-11. közötti diáksporteseményre 10 iskola 33 fiúcsapata nevezett.

Januárban ismét összeülünk a kerületi testnevelőkkel, hogy értékeljük az őszi versenyeket, illetve, hogy az egészségügyi helyzet mérlegelésével tavaszra is terveket készítsünk. Akkor, remélhetőleg már olyan „teremsportágak” is bekerülhetnek a programba, mint a kosárlabda, a röplabda, a kézilabda, a sakk, a terematlétika, a floorball vagy az asztalitenisz. Szeretnénk, ha az iskolák minél több fronton versenyezhetnének majd egymással.    

Comments are closed.