Begónia, petúnia, díszcsalán a tereinken

A hideg idő miatt a szokottnál később, május közepén, végén kezdődött meg a közterületi virágágyások beültetése, a főutak mentén a muskátlik kihelyezése. Pünkösdre azonban mindhárom kerületrész virágba borul – ígéri a Répszolg.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Kerületünk főútjait és a városháza környékét több száz muskátli díszíti idén is. Az Illyés Gyula utca, Szentmihályi út, Nyírpalota utca, Késmárk utca, Drégelyvár utca, Rákos út menti villanyoszlopokat és egyedi tartókat 540 cserép piros futómuskátli koronázza, ami késő őszig szemet gyönyörködtető virágözönnel hálálja meg a gondos törődést: a rendszeres locsolást, a hetenként táp­oldatozást.
– A kertészek másik fő tavaszi feladata a közterületi virágágyások beültetése. Idén 20 ezer tő begóniát, petúniát, büdöskét, meténget, díszcsalánt ültetnek ki sok egyéb növény mellett a szakemberek. Ezek közül 18 ezer tövet virágtermelőtől, 2000 tövet pedig a Palota-15 Nonprofit Kft.-től szerzett be a Répszolg több mint kétmillió forint értékben – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől.
A kerületben évről évre nő a virágos terület nagysága. Jelenleg 835 négyzetméternyi virágágyás található kerületszerte, ami komoly előrelépés, hiszen 5 évvel ezelőtt mindössze 450-500 négyzetméternyi területet virágosítottak be. Egyre inkább jellemző, hogy a megszűnt homokozók helyén virág­ágyásokat alakít ki a Répszolg a lakók és képviselők javaslata ­alapján.

Comments are closed.