Befogadó játszótér a XV. kerületben

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A speciális igényű gyermekek számára egy befogadó jövőt már a játszótéren el lehet kezdeni felépíteni. A közös játékból pedig nem csupán a speciális igényű gyerekek profitálnak, hanem azok az  egészséges gyerekek és szülők is, akik ezen keresztül megismerhetnek egy színesebb világot, és részesei lehetnek egy befogadó társadalomnak.

A Molnár Viktor és a Lőcsevár utca sarkán 2018-ban épült meg a XV. kerület első akadálymentesített játszótere. A helyszín nem véletlen, hiszen a közvetlen közelben található a Fejlesztő Gondozó Központ, ahol a súlyosan halmozottan sérült gyerekek, fiatalok ellátását végzik.

Hat, speciális játszóeszközt telepítettek, amelyeket a fogyatékkal élő gyerekek  éppolyan biztonsággal használhatnak, mint egészséges társaik.

A játszótér a hetekben kapta meg az Access4you európai tanúsító védjegyet, így bekerült a budapesti minősített játszóterek közé. A fővárosban a VI. kerületi Nagybecskerek téri játszótér, a XII. kerületi Anna-réti játszótér és a XXI. kerületi Csepeli központi játszótér kapott korábban ilyen tanúsítványt.

Comments are closed.