Befejeződik a negyedik tér felújítása

Tavaly négy kis tér felújítása szerepelt az önkormányzat terveiben, amikre nettó 18 millió forintot terveztek. A kivitelezés azonban idénre is áthúzódott, az egyik helyszínen, a Molnár Viktor – Drégelyvár utca sarkán levő területen várhatóan április közepére lesz kész a beruházás.

Munka a Molnár Viktor utcánál/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Munka a Molnár Viktor utcánál/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A rendelkezésre álló forrásból bizottsági döntés alapján a Molnár Viktor utca – Drégelyvár utcánál, a Páskom parkban, a Késmárk–Neptun lakótelepi részen és a Mézeskalács téren tervezett térrendezést az önkormányzat tavaly – tájékoztatott Benedekné Bagyinszki Márta, a városgazdálkodási főosztály vezetője. A kivitelezésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a Páskom parkban az óvoda előtti teret leburkolták, felújították a zöldterületet és színes padokat raktak ki. A következő fejlesztési ütemben szerepel a parkban levő játszótér felújítása is, amit a lakosság is nagyon vár.
A Késmárk–Neptun lakótelepen egy civil szervezet kezdeményezésére elvégezték a térrendezést és a Román István-emlékkő telepítését a program keretében a Répszolg munkatársai. A másik helyszínen, a Mézeskalács téren – lakossági igényeket is figyelembe véve – pedig lugast építettek, padokat helyeztek ki.

Mézeskalács téri fejlesztés/Fotó: XV Média, Vargosz

Mézeskalács téri fejlesztés/Fotó: XV Média, Vargosz

A beruházások fedezetéről a főosztályvezető elmondta, hogy az összeget a tavalyi költségvetésben szerepeltették. A 2019-es költségvetés elfogadásra váró tervezetében már közterületi térfejlesztések címszóval találhatók felújítások, ami ütemezett térfejlesztést jelent.

Comments are closed.