Bárkáért erdei iskola

A Kontyfa iskola több osztálya is részt vett a Cetelem Bank ZöldSuli pályázatán, és a 6. b osztály Noé bárkája című kompozíciója a szakmai zsűri első díját nyerte.
Az újpalotai osztály Kiss Tamás technika-, drámajáték-, etikatanár irányításával használt műszaki eszközökből építette meg a Noé bárkáját.
– Pontosabban a megmentendő állatoknak, lényeknek állítottunk szobrokat kedvenc, de elhasználódott hétköznapi tárgyaink alkatrészeiből – mondta a pedagógus. – Ahogy annak idején az özönvíz, most a szemétáradat fenyegeti az élővilágunkat. Ha összegyűjtenénk, és újra felhasználnánk ezen anyagokat, csökkenne a veszély. Mobiltelefonjaink akkumulátorai miatt például a gorillák élőhelye fogy látványosan, pedig a felhasznált fém, a lítium a „szemétből” is visszanyerhető lenne.
A hatodikos diákok heteken át gyűjtötték a régi mobiltelefonokat, a töltőket és az egyéb műszaki eszközöket, amelyeket szakszerűen szétszereltek, majd az alkatrészekből már a saját kreativitásukra hagyatkozva különböző állatszobrokat készítettek. Ezeket aztán egy konténerbe rakták, így készült el a Noé bárkája.
A pályázat kiírói 15-15 pályázót értékeltek. Részben az internetes közönségszavazás, részben pedig a szakmai zsűri döntése alapján jutalmazták a résztvevőket. A Kontyfa 7. b osztálya sok szavazatot kapott, de nem került a legjobb 15 közé, a szakmai zsűri azonban a 6. b osztály Noé bárkája alkotását a legjobbnak ítélte, és 150 ezer forinttal jutalmazta, amelyet az osztály őszi erdei iskolai programra fordít.

Comments are closed.