Bajnokcsapat

A Dalnoki Akadémia új „generációjáról”, az U13-as csapatról már sokszor beszámoltunk. Most azonban már egy konkrét sikerről is hírt adhatunk: ez a csapat ugyanis – Csakacsel néven – a Budapesti Labdarúgó Szövetség 2020-2021-es őszi-tavaszi rendszerű futsal bajnokságában aranyérmes lett.

A bajnoki címhez Vadászi Edward együttesének az utolsó fordulóban, a Vasas sportcsarnokában két mérkőzést kellett nyernie. Az egyik meccsen azonban a fontos pontokat éppen legnagyobb riválisa, a második helyen álló TF ellen kellett begyűjtenie.

– Elképesztő magabiztos játék, lehengerlő teljesítmény, tökéletes győzelem! – foglalta össze röviden és tömören a mérkőzést Simon Péter, a Dalnoki szakmai vezetője. – A 4-1-es győzelemmel nagy lépést tettek a srácok a bajnoki cím felé.

A bajnok avatásra pedig nem is kellett sokat várni, hisz a második körben, a BKV Előre ellen a csoport többi mérkőzésének alakulása miatt már azzal a tudattal léphettek pályára, hogy a győzelem biztos aranyérmet jelent a számukra.

– Jóni Milán fantasztikus győztes gólja és Szabó Noel 100. mérkőzésén mutatott hihetetlen kapus teljesítménye (10 másodperccel a vége előtt óriási bravúrral védett egy 100 százalékos helyzetet) is kellett ahhoz, hogy csapatunk 2:1 eredménnyel zárja a napot – tette hozzá a szakmai vezető. – Egyesületünk, a Csakacsel SE 2013-as bejegyzése óta legnagyobb sikerét érte el a mai napon, amiért leírhatatlanul hálásak vagyunk a szülőknek, gyerekeknek és minden támogatónknak egyaránt! Felejthetetlen, igazi csapatmunka volt!

Simon Péter elmondta, a Csakacsel bajnoki címe a Dalnoki Labdarúgó Akadémia  diadala is, hiszen a játékosok 99 százaléka az újpalotai utánpótlásnevelő egyesület U13-as nagypályás csapatának is tagja.

– Tavaly nyáron indítottuk útjára az általunk kitalált #4évszakosfoci programot, amely már az első évben sikeresen vizsgázott. Remélhetőleg ennek hosszú távon is meg lesz majd az eredménye – jegyezte meg Simon Péter.

 

 

Comments are closed.