Bábudöntés szeretettel

Újra a sport volt a főszereplő szeptember elején a helyi Fejlesztő Gondozó Központban (FENO).
Suhantak a golyók, dőltek a bábuk, izgult a közönség, a végeredmény pedig mosolygós arcok. Hogyan tudja megerősíteni a szeretetet pár sportkellék? Az egyszerű válasznak mindenki szemtanúja lehetett, aki részt vett a Speciális Bowling Vándorkupa Bajnokságon. A kedvelt őszi rendezvényt idén is a lelkes szakemberek szervezték meg, így a sport ereje immáron 14. alkalommal hozta egymáshoz közelebb a sors­társakat és hozzátartozóikat.

web_img_1453

A vidám megmérettetésre vidékről és szomszédos kerületekből is érkeztek résztvevők. A kerületi Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, Gráczer Irma elmondta: ezúttal tíz csapatnak szurkolhattak az érdeklődők. A rendezvény nyitóprogramja a mobilitási hétnek, azonban azért különleges ez a tekéhez hasonló sportverseny, mert remek alkalmat teremt arra, hogy találkozhatnak egymással a sérült és ép fiatalok. Mindemellett a szakemberek, a családtagok és az intézmények fenntartói is személyesen megtapasztalhatták az elfogadás élményét.
Az ideglenesen felállított pályán guríthattak a versenyzők, majd az eredmények méltatása után a táncparkett sem maradt üresen. Ez a nap azonban nemcsak a kötetlen szórakozásról szólt, hanem az esélyegyenlőségről is, mely rávilágít arra, hogy a fogyatékossággal élőket megilletik mindazon jogok, melyek egészséges társaikat. Fontos hogy mindinkább biztosítsuk a lehetőségüket a teljes élethez.

Comments are closed.