Az ovitól a világbajnokságig

Nagyon jól szerepeltek a kempóvilágbajnokságon az Újpalota SE versenyzői. Egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a megmérettetésen.

– Jókor jelentkeztek, mert nemrég világbajnokságon jártunk – mondta Verebes Miklós 2. danos kempómester, Erdélyi Ferenc tanítványa, aki a versenyzői csoport munkáját irányítja az egyesületben. – Két versenyzővel Portugáliában szerepeltünk, ahol 32 páston több mint négyezer kempós részvételével tartottak versenyt. Mindkét versenyzőnk kimagaslóan szerepelt: a serdülő Gyökeri Noémi egy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett, míg a juniorok között versenyző Seres Dávid egy arany- és két bronzéremmel térhetett haza.

Az Újpalota SE történetében már korábban is akadtak világ- és Európa-bajnok kempósok. Többek között Farkas Ferenc, aki jelenleg szintén 2. danos kempómester, és, aki az utánpótlásképzést az alapoknál kezdte.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Korábban egy pályázatnak köszönhetően már tartottunk bemutatókat a kerületi óvodákban, és akkor merült fel, hogy jó lenne ezt állandóvá tenni. Tavaly a Kontyfa utcai bázisunkhoz legközelebbi Micimackó óvodában kezdtem meg a foglalkozásokat, melyek természetesen a gyerekek életkorához igazodva játékosak, és elsősorban sportágunk alapjait tanítja meg az ovisoknak. Idén aztán sikerült ezt az ovis kapcsolatot kibővíteni, és már a Molnár Viktor utcai oviban is tartunk játékos foglalkozásokat. A két intézményben ma már körülbelül huszonöt óvodás kempózik. Ezt a képzést a következő tanévben szeretnénk egy újabb ovira is kiterjeszteni – mondta a szakember.
Farkas Ferenc szerint az ovis kempóval hosszú távon az USE utánpótlásképzése is megvalósulhatna, mert az ügyesebb és lelkesebb gyerekek iskoláskorban már az egyesület égisze alatt folytathatnák a sporttal való ismerkedést. A gyerekeknek pedig tetszik, amit csinálnak, mert a két oviban alig tapasztalható lemorzsolódás. A mostani ovis kempóspalántákból akár olyan ügyes versenyzők is válhatnak, mint az egyesület újdonsült világbajnokai.

Comments are closed.