Az itthon az otthon

Szinte minden percben zajosak a hétköznapok a Csokonai Művelődési Központban. Ahogy azt a ház vezetőjétől, Tóth Lajostól megtudtuk, ennek „felelőse” a Hadart Társulat, amely néhány hete a holtidőkben az Eötvös utcai épület nagytermében tartja a próbáit.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Nagyon ígéretes együttműködésnek tűnik – mondta az igazgató –, mert a próbákat akkor tartják, amikor a ház üres lenne, ráadásul a társulattal újból minőségi programokat sikerült a kerületbe hoznunk.
Ezt erősítette meg a társulat vezetője, Háda János színészrendező is, aki elmondta, az első pillanattól kezdve beleszeretett a Csokonaiba.
– A profi színészekből álló társulatommal éppen a Süsü a sárkány kalandjai című gyerekdarabunkat adtuk itt elő, és annyira megtetszett a ház dolgozóinak a hozzáállása, hogy felajánlottam az együttműködés lehetőségét az igazgatónak.
A Hadart Társulat tehát néhány hete napi rendszerességgel próbál a nagyteremben. Legújabb darabjukat, az „Ez is Orfeum” című zenés időutazást ugyan még a lekötött időpont miatt az újpesti Ady Művelődési Központban adták elő, ám tervezik, hogy hamarosan a Csokonaiban is színpadra viszik.
– A társulatunk mindig vendégeskedett valahol, de először itt, a XV. kerületben érezzük otthon magunkat. Szeretnénk hosszú távra berendezkedni a házban, és szeretnénk minőségi szórakozás lehetőségét biztosítani az itt élőknek – mondta Háda János.
A Hadart Társulat elő­adásai mindenki számára élvezhetőek. A gyerek-, a zenés és a komoly darabok kedvelői is találnak maguknak való előadást a repertoárjukban. Emellett a fogyatékkal élőkre is odafigyelnek, mert a darabjaik nagy részét jeltolmács is fordítja.

Comments are closed.