Az Év Sportolói között Rákospalota büszkesége

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 64. alkalommal választotta meg az Év Sportolóit. Az idei szavazáson 366 sportújságíró adta le a voksát. Az eredményt pedig a Nemzeti Színházban megrendezett Év Sportolója Gálán hirdették ki. 

A legjobb férfi sportolónak a Tokióban harmadik egyéni aranyérmét szerző Szilágyi Áron kardvívót, a legjobb nőinek pedig a Tokióban egy aranyat és egy ezüstöt szerző Csipes Tamara kajakost választották meg. Az egyéni sportágak csapatversenyében az olimpiai bajnok női kajaknégyes, az edzők között Decsi András (Szilágyi Áron mestere), a parasportolók között pedig Kiss Péter Pál paralimpiai kajakos, Ekler Luca paralimpiai bajnok távolugró és a tokiói paralimpián bronzérmes kerekesszékes női tőrválogatott nyert.

Mi azonban legjobban a csapatsportok eredményhirdetését vártuk. Azt ugyanis tudtuk, hogy a Tokióban bronzérmes női vízilabdaválogatott is a három jelölt között van, de, hogy „képes lesz-e” legyőzni a szintén olimpiai bronzérmes férfi vízilabdaválogatottat, illetve a nyári Európa-bajnokságon szenzációsan szereplő férfi futballválogatottat, az csak a január 6-i gálán derült ki. És képes volt, így elmondhatjuk, hogy az Év Csapata díjat nyerő női pólóválogatottban a Rákospalota (és a kerület) büszkesége, Keszthelyi-Nagy Rita is helyet kapott.

Megtisztelő számunkra ez az elismerés, mert a mindent jelenti nekünk ez a bronzérem, amely a magyar női vízilabda történetében az első olimpiai érem volt. Azok pontosan tudják, hogy ez az érem mennyit jelent, akik az előző olimpiákon negyedik helyen végeztek. De azok számára is sokat, akik előttünk rengeteget tettek ezért a sportágért, valamint azért, hogy mi ott állhassunk a dobogón Tokióban. Azt hiszem, az egész csapat nevében mondhatom, köszönjük családjainknak a támogatást, a sportegyesületeinknek, a vízilabdaszövetségnek és a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy mindig hittek bennünk. A legfontosabb, hogy az elmúlt öt év alatt új csapatot építettünk, amely Bíró Attila szövetségi kapitány irányításával megtanult együttműködni. Mindenki vállalta saját feladatát, ha valakinek rosszabb napja volt, más lépett előrébb, aki a hátán vitte a csapatot. Az együtt dolgozás és hit erre képes – nyilatkozta Rita a Gálán.

A női vízilabdaválogatott győzelméhez a történelmi bronzérmen kívül az is hozzájárult, hogy Ritáék Tokióban azt az Egyesült Államokat is le tudták győzni, amely immár 13 éve veretlen volt a sportágban.   

A kerület másik olimpiai bronzérmes sportolója, a karatés Hárspataki Gábor – a tokiói jó eredményeknek köszönhetően – nem került be a három jelölt közé, de saját sportágában az Év Férfi Karatésa címet kiérdemelte. (Ebben a sportágban a legjobb női karatés is kerületi sportoló, Baranyi Zsófia lett.)

 

 

Comments are closed.