Az egészségügyi dolgozók ünnepe

Hagyományosan az egészségi dolgozók legnagyobb ünnepe a Semmelweis-nap, amit Semmelweis Ignác születésnapján, július 1-jén ünnepelnek. Kerületünkben a hűségjutalmak és a jubileumi  jutalmak mellett az orvosok és a szakdolgozók elismerésére négy díjat, az Év Orvosa, az Év Szakdolgozója, az Év dolgozója és az Év egysége elismerést is kiosztották június 28-án.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az egészségügyi dolgozókat az önkormányzat nevében Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester köszöntötte. Ezt követően adták át díjakat, elismeréseket. Először a 20, a 25, a 30, a 35 és 40 éves egészségügyi munkaviszonyokat jutalmazták. Negyvenéves tapasztalattal rendelkező háziorvosok közül a díjat idén dr. Baronai Anna, a Kossuth utcai rendelő, dr. Dévai Judit, a Deák utcai rendelő, dr. Benkő Magdolna, az Opál utcai rendelő és dr. Vasadi Péter, a Hősök útjai rendelő háziorvosai vehették át.

Az önkormányzat által másodízben adományozott Év Szakorvosa elismerésben dr. Polák Noémi ideggyógyász főorvos, az Év Egészségügyi Szakdolgozója díjban pedig Schmidt Mária infúziós asszisztens részesült.

A Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény díjait dr. Sólyom Olimpia, az intézmény vezetője adta át. Az Év Orvosa dr. Ónodi Levente gasztroenterológus, az Év szakdolgozója Újhegyi Pálné asszisztens, az Év dolgozója Lakner Adél műszaki adminisztrátor, míg az Év egysége a gasztroenterológiai szakrendelés lett.

Comments are closed.