Az egészségmegőrzés alternatívái

Immár hagyomány, hogy minden évben a Csokonai Kulturális és Sportközponttal együttműködve alternatív gyógymódokkal ismerkedhetnek meg a Levendula 60+ programban a nyugdíjasok. A cél annak tudatosítása, hogy sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért a hagyományos orvoslás kiegészítőjeként.

Meridiántorna/Fotó: XV Média, Vargosz

Meridiántorna/Fotó: XV Média, Vargosz

A program november 25-én reggel meridiántornával kezdődött, amit Mattyasovszky Péter vezetett, akivel rendszeresen találkozhatnak a lakosok az Eötvös utcai művelődési házban. A dr Eőry Ajándok által elterjesztett tornának már több követője és gyakorlóhelye van a kerületünkben. Az előadásokra pedig négylábú vendégek is érkeztek dr. Juharos Ágotával, aki önkéntes munkatársaival bemutatót tartott arról, mi az állatok szerepe a gyógyításban, hol és hogyan használható a kutyás terápia.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Ezt követően Zám Mária a testet, lelket karbantartó tánc fontosságáról beszélt, ami idősebb korban igencsak jótékony hatású. A táncból a nehezebben mozgók sem maradtak ki, ugyanis Almási Judit ülőtáncfoglalkozást is tartott, míg Pazár Kinga a harmónia megteremtésének egy egyszerű módszerével ismertette meg a hallgatóságot.

Tabi Hajnalka az ETKA-jógát népszerűsítette, aki egyébként a Klebelsberg Kunó utcai Idősek Klubjában is minden héten csütörtökön délelőtt tart foglalkozásokat. A szervezők elmondták: meditációval zárták a napot. „Csodás belső utazást tettünk a hangtálak, csengők, gongok, különleges hangszerek és Szedlacsek Katalin gyönyörű hangja segítségével.”

Comments are closed.