Az egészségesebb lakókért

Idén is megrendezi hagyományos tavaszi egészségnapját május 11-én a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény. Sándor Gyuláné szemészeti asszisztens, a rendezvény egyik szervezője elmondta, az eseményre ismét azokat várják, akik a hétköznapokon ritkán vagy egyáltalán nem szoktak megfordulni az orvosi rendelőkben.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tavaszi egészségnapot május 11-én reggel 8 és délután 2 óra között rendezik a Rákos úti szakrendelőben, ahol kizárólag a felnőttek részvételére számítanak. A szervezőktől kapott információ alapján a 14 év alatti gyermekek számára hagyományosan meghirdetett Zsókavár utcai szűrőnapot novemberben rendezik.
A felnőttek egészségnapján azonban ismét lehetőség nyílik majd az újraélesztés alapjainak elsajátítására. A kerületi mentőszolgálat munkatársai is bemutatkoznak majd, és sokakat érdekelhet a gerincnyújtó, ismertebb nevén denevérpad is, amely szintén kipróbálható lesz a Rákos úti szakrendelőben.
A fő hangsúly persze május 11-én is a szűrővizsgálatokon lesz: a diabetológia, a labor, az EKG, a nőgyógyászat, az alsó végtagi érszűkület, a légzésfunkció és a mellkas-röntgenvizsgálatok várhatóan a májusi szombat délelőttön is sokakat vonzanak majd. Mint ahogyan a különböző tanácsadások, az ingyenes masszázsok és a termékbemutatók is népszerűek szoktak lenni.
Ugyanakkor a szervezők tanácsolják, hogy az érdeklődők ne nyitáskor „rohamozzák meg” az épületet, hanem használják ki, hogy az orvosok és ápolók délután 2 óráig a rendelkezésükre állnak.