Az angoltanár és az angol humor

Péntek délutáni csendélet a Kontyfa iskolában, két fiatalember pingpongozik az aulában. A dologban nem is lenne semmi különös, ha a játékosok a szünetekben nem angolul beszélnének egymással.

Sárközi Krisztina/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Sárközi Krisztina/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A magyarázat nagyon egyszerű – mondta Sárközi Krisztina angoltanár –, csak az egyik fiatalember tizedikes diákunk, a másik pedig egy 26 esztendős bolgár fiatalember, aki az AIESEC nemzetközi program keretében érkezett hozzánk.
A programban ugyanis a főiskolai és egyetemi hallgatók külföldre mehetnek önkéntes munkát végezni. A Kontyfa három éve kapcsolódott a kezdeményezéshez, és évente hat-nyolc külföldi fiatalt fogad, akik az angol­órákon segédtanárként vesznek részt.
Az egyik koordinátor Sárközi Krisztina, akinek már nagy tapasztalata van a nemzetközi kapcsolatok ápolásában. Az 1995 óta az újpalotai iskolában tanító pedagógus korábban a Comenius-projektek szervezésével szerzett gyakorlatot. Népszerűségét azonban nemcsak ennek, hanem a zene iránti rajongásának is köszönheti. Kiváló énekhangját már többször megcsodálhatta az iskola közössége, a szerencsések pedig néha furulyán, klarinéton és szaxofonon is hallhatják őt játszani.
– A Budapesti Akadémiai Kórustársaságnak 1989 óta vagyok a tagja. A társasággal bejártam már az egész világot. Emellett régi szenvedélyem a jazz is, így a nyarak nagy részét vagy kórussal és énekléssel, vagy jazztáborban zenéléssel töltöm – magyarázza a pedagógus.
Sárközi Krisztina legközelebb május 31-én a Papp László Sportarénában lép fel, ahol őt és körülbelül száz társát, illetve a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekart szokatlan szerepben, a „Nem a Messiás (Csak egy nagyon haszontalan fiú)” című Monty Python-musicalben láthatja a közönség.

Comments are closed.