Az alkotók bölcső(dé)je

Nagy meglepetésben volt részük az Idevár Bölcsőde ifjú lakóinak. A nyári szünet után a Nádastó parki épületbe visszatérve színes mesevilágba csöppentek.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A folyosókat tündérekkel, manókkal, gombaházzal, valamint a csoportok jelei­vel, katicákkal, őzikékkel, mókusokkal, sünikkel és Micimackókkal díszítették. A meglepetést Bardi Erika kisgyermeknevelő készítette, aki a július egy részét azzal töltötte, hogy a korábbinál is gyermekbarátibbá varázsolja az intézményt.
– Gyerekkorom óta imádok rajzolni, ám amióta elvégeztem egy jobb agyféltekés tanfolyamot, még fontosabb nekem az alkotás – mesélte a „képzőművész” kisgyermeknevelő. – De azt, hogy az álmaimat a falakra is felfessem, egy élményem inspirálta.
Erika ugyanis nem kisgyermeknevelőként kezdte a pályafutását, hanem az üzleti világban dolgozott. Kereskedelmi cég adminisztrációját vezette egészen addig, míg végül megcsömörlött a felnőttek világától. Hirtelen ötlettől vezérelve otthagyta az irodát, és kisgyermeknevelő lett.
– Amikor 2011-ben először beléptem a Nádastó parki intézménybe, egy nagyon tehetséges kolléganő, Lakó Erika éppen a bejárattal szembeni falat díszítette – mondta Bardi Erika. – A látvány azonnal magával ragadott, és olyan katarzist jelentett számomra, amely máig kihat. Remélem, a rajzaim hasonló hatást váltanak majd ki a többiekből, legfőképpen a gyerekekből.
Erika alkotásai az első rostán már átmentek, mert a falfestmények az újpalotai bölcsőde vezetését és dolgozóit is magukkal ragadták. Olyannyira, hogy máris új tervek születtek, a bölcsiben ugyanis még bőven vannak szabad falfelületek.
Bardi Erika volt az alkotója az Idevár Bölcsőde logójának is, amely egy kolléganő ötlete alapján készült, illetve a kerületi Egyesített Bölcsődék címerét is ő rajzolta meg.

Comments are closed.