Átörökített szolgálat

Az Ápolók Napja alkalomból a Bethesda Gyermekkórház egy egész hetet szentelt a munkájuk bemutatására. A kórház menedzsmentje elismerésül 230 ápolót egyedi ajándékokkal is meglepett.

– Nélkülük nincs gyógyítás – mondta dr. Velkey György, a XV. kerülethez is kötődő Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. – A betegágy mellett végzett érzékenyen odafigyelő, szolgáló attitűd semmivel nem pótolható. A Bethesdában 1866-ban állt be az első ápoló, azóta folyamatosan, egymásnak átörökítve teljesítik a szolgálatot. Ehhez az évszázados lánchoz csatlakozni a mai fogyasztói szemléletű világban nagyon bátor és minden elismerést megérdemlő vállalás. 

Ezt a kemény munkát és annak szépségeit próbálta bemutatni a kórház úgy, hogy az intézmény közösségi oldalain és honlapján ápolóikról szóló képsorozatokat, videós tartalmakat, podcasteket tettek elérhetővé. Tamásné Bese Nóra, a kórház Rákospalotán élő kommunikációs igazgatója elmondta, minden anyag egy-egy riport, amely élettörténeteket mutat be. Február 18-án és 19-én az érdeklődők Instagram storyban követhették végig egy rehabilitációs és egy sebészeti osztályon dolgozó ápoló munkájának minden részletét.

Mindezek mellett a kórház vezetése egy apró, de fontos ajándékkal is meglepte a szakdolgozókat. Az Ápolók Napja alkalmából mindenki egy minőségi lábbelit kapott. 

– Apróságnak tűnhet, de az intézmény ápolói gyakran 15000 lépést is megtesznek egy nap alatt a kórházban, így egy lábkímélő papucs praktikus ajándék a számukra. Az ötlet megvalósításában a Batz Hungary Kft. segédkezett – tájékoztatott a kommunikációs vezető.

Ezt az egyedi ajándékot egészíti ki a kétszeres Év-szalonja díjas Vintage Beauty Szépészeti Nőintézettel kötött különleges megállapodás, amely szerint fél éven át minden hónap utolsó munkanapján egész nap szépészeti kezelést kapnak a kórház ápolói, amit az adott hónapban minden osztályon a leginkább leterhelt ápolóknak ajánlanak fel. 

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Comments are closed.