Átalakulóban a rendészek munkája

A kerület közbiztonságát javító döntések születtek a december eleji testületi ülésen, a képviselők tárgyaltak a térfigyelő-kamerarendszer jövőbeni üzemeltetéséről és a közterület-felügyeleti feladatok ellátását is felülvizsgálták.

Térfigyelő kamerák/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Térfigyelő kamerák/Fotó: XV Média, Nagy Botond

-Számunkra a legfontosabb döntés az volt, hogy a Rendészeti Osztály teljes létszámmal hamarosan saját irodába költözhet az Illyés Gyula utca 28. szám alá – tudtuk meg Horváth Attila osztályvezetőtől, akit nemrég a kerület közbiztonsági referensévé neveztek ki. – Fontos tudnivaló, hogy az ügyfélfogadás továbbra is a Bocskai utca 1-3. szám alatt lesz.

Az osztály munkatársai a járőrözés mellett a térfigyelő-kamerarendszert is üzemeltetik.

-A 44 kamera képét 2016. április 1-jétől 24 órában két kollégánk figyeli majd, és egy járőrpárosunk az éjszakai órákban is bevethető lesz. A rendőrségtől ígéretet kaptunk, hogy egy körzeti megbízott is csatlakozik hozzájuk, így az intézkedési hatáskörük is megnő – mondta Horváth Attila.

A napi munka mellett ezeket a pluszfeladatokat az eddigi huszonhat fős állomány nem tudta volna teljesíteni, ezért a testület úgy döntött, hogy tizenöt fővel növeli az osztály létszámát.

-Reméljük, hogy ezek a változások a közbiztonságot és a lakosság biztonságérzetét is növelik. A célunk továbbra sem a parkolási bírságok kiszabása lesz, hanem az, hogy a közösségeket irritáló cselekedeteket, az utcai italozást, randalírozást a minimálisra csökkentsük a kerületben – magyarázta az osztályvezető.

Comments are closed.