Átalakul a Neptun iskola

Kormányhatározat alapján a Neptun utcai általános iskola épületében, amely egykor önkormányzati tulajdonban volt, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola működik majd, és a későbbiekben a gimnáziumi oktatás is helyet kap itt. Az épület rekonstrukciója már elkezdődött.

Neptun iskola/Fotó: XV Média, Vargosz

Neptun iskola/Fotó: XV Média, Vargosz

– Az iskolaépület felújítására, korszerűsítésére több mint 740 millió forintos állami támogatást szavazott meg a kormány. Ebből az összegből elvégzik a homlokzat és a födém hőszigetelését, a csapadékvíz elvezetését, 26 tanterem komplett felújítását, 10 csoportterem korszerűsítését, 8 szaktanterem, laboratórium, logopédiai és iskola pszichológusi szoba kialakítást. Az épületben lesz könyvtár, szakkönyvtár, kettéválasztható tornaterem és sportszertár is. Minden, az oktatáshoz szükséges helyiséget korszerűsítenek. Ezenkívül rendbe teszik a sportudvart is – tájékoztatott a beruházás részleteiről Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezető.

Egy iskola elköltöztetése nem egyszerű feladat. Találni kell olyan céget, amely vállalja a leltár szerinti felszerelés elszállítását a régi, Kavicsos közi intézményből, az új épületben pedig felszereli az oktatási eszközöket. A tervek szerint az első két oktatási szárnyat augusztus 1-jéig adják át, augusztus 15-re pedig a teljes felújításnak be kell fejeződnie, hogy a tanárok és tanulók szeptember 1-jétől birtokba vehessék az iskolát.

A Kavicsos közi iskolaépületről kiderült, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdona. Hogy a kínai iskola helyén mi lesz, az ma még nem kristályosodott ki, de az arab iskola, amely eddig is ott működött, marad továbbra is az épületben.

Comments are closed.