Átadták a SZÚK-ot a Károlyi Sándor utcában

Megnyitották a kerületben a Szemléletformáló és Újrahasználati Központot (SZÚK) a Károlyi Sándor utca 166. szám alatt. Az uniós forrásból és a főváros beruházásában megépült létesítményben kialakítottak hulladékudvart, újrahasználati központot és oktatótermet, valamint tanösvényt és játszóteret.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A központot üzemeltető Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. tájékoztatása szerint a lakossági hulladékudvarban leadható díjfizetés ellenében a zöldhulladék, az építési törmelék, a lom, a gumiabroncs és a festék. Ugyanitt ingyenesen átveszik többek között az akkumulátort, a fáradt és étolajat, az elektromos és elektronikai hulladékot.

A létesítmény újrahasználati központjában várják a megunt, de jó állapotban levő bútorokat, berendezési tárgyakat, konyhai eszközöket, táskákat, bőröndöket, takarókat, hálózsákokat. Átveszik a sportfelszereléseket és a szerszámokat, továbbá babáknak szánt használható állapotban levő eszközöket is.

A leadott tárgyakat katalogizálják és kiállítják. A bemutatótérben 14 napig megnézhetik az érdeklődők, és ha megtetszik valamelyik holmi, akkor azt mérettől függően 100, 500, 1000, 5000 és 10000 forint ellenében elvihetik. A határidő lejárta után a nem értékesített tárgyakat raktározza, illetve civil szervezetnek ajánlja fel a társaság.

Az FKF Zrt. tájékoztatója szerint a szemléletformáló központ a szeptemberi tanévkezdéstől kezdi el működését. Akkortól szerveznek oktatóprogramokat a gyerekeknek.

A hulladékudvarban és az újrahasználati központban hétfőtől szombatig reggel 8 órától este 8 óráig várják a lakosokat.

Comments are closed.