Ásványbörze

Földünk szilárd kérgét, illetve az alatta elhelyezkedő mélyebb övezeteket ásványok építik fel. Ásványokból állnak más bolygók és holdak szilárd részei is, a meteoritok, valamint a csillagközi por.

Ásványbörze, archív fotó/ XV Média, Vargosz

Ásványbörze, archív fotó/ XV Média, Vargosz

Ugyancsak ásványok képződhetnek bizonyos állatok vagy növények élettevékenysége által. Az emberiség történelmében, a technikai fejlődésben az ásványok felhasználása meghatározó jelentőségű. Szinte alig van olyan pillanat az életünkben, amikor ne látnánk ásványokat, ne vennének körül minket különböző belőlük készült tárgyak. Sőt, levegőt sem tudunk úgy venni, hogy ne kerülnének parányi ásványok légzőszerveinkbe.

Aki többet szeretne megtudni az ásványok és drágakövek titokzatos világáról, annak érdemes ellátogatnia február 22-én, vasárnap reggel 9 és délután 4 óra között a Csokonai Művelődési Központba (Eötvös 64-66.), ahol ingyenes ásványbörzét tartanak.

A rendezvényen az érdeklődők megcsodálhatják és megvásárolhatják a különböző ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, illetve ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat, talizmánokat, valamint marokköveket. Ezenkívül délelőtt 10-től délután 1 óráig kézműves foglalkozás szórakoztatja a kicsiket, mindemellett a Foton Barlangkutatók Találkozója és délután 1-től 4 óráig Barlangok világa előadás és filmvetítés teszi izgalmasabbá a napot.

Comments are closed.