Aranyos muskétások

Mindig tanulunk valamit. Ezúttal a Károly Róbert Általános Iskolában jártunk, ahol két fashion dance-bajnokkal találkoztunk. Kuptsulik Kitti és Szabó Vanda egyaránt 11 évesek, és nemcsak osztálytársak, hanem jó barátnők is. A táncolást is közösen kezdték el.

Vanda és Kitti/Forrás: Kuptsulik Tamásné

Vanda és Kitti/Forrás: Kuptsulik Tamásné

A lehetőség adott volt, A Négy Muskétás SE ugyanis a kerület több iskolájában, többek között a Károly Róbertben is tart edzéseket. Az edzéseken Kitti és Vanda az akrobatikus rock ’n roll mellett a fashion dance-szel is megismerkedhetett. Ez utóbbi meglehetősen új táncforma, alig több mint tíz éve A Négy Muskétás SE alapítója, Cseppely Béla honosította meg Magyarországon.
– A tánc gyakorlatilag a manökenek színpadi mozgásából alakult ki – mondta Kuptsulik Tamásné, Kitti édesanyja. – Ez később más táncok elemeivel keveredett, amely mára látványos színpadi show-vá fejlődött.
Kitti és Vanda a többi fashion dance táncos közül is kiemelkednek a tehetségük miatt. Az elmúlt három évben a duójuk gyerekkategóriában három Magyar-kupát és két országos bajnoki címet nyert. Idén januártól azonban már a serdülők közé léptek. Ebben a korcsoportban kicsit nehezebb dolguk lesz, ám ők úgy készülnek a közeljövőben megrendezendő országos bajnokságra, hogy mindenképpen aranyérmet szeretnének nyerni.
A jelenlegi iskolájukban jól érzik magukat, a tánc mellett mindketten jól tanulnak. Ha a jövőjükről esik szó, akkor mindig azt mondják, olyan helyen szeretnének továbbtanulni, ahol lehetőségük lesz táncolni is. Szerencsére ilyen iskoláért nem kell majd messzire menniük.

Comments are closed.