Áprilisban már üzemelnek a Véda kamerák

Üzemszerűen működnek április 5-étől a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok – tájékoztatott a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: a Véda április 5-én reggel 8 órától kezdi meg működését. Ezek az új kamerák a sebességmérés mellett – a többi között – forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak.

Tavaly decemberben Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese elmondta: a rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában 134 útszakaszon.
Az új traffipaxok pontos helyét a rendőrség honlapján térképes és táblázatos bontásban is közzétették (http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/kozlemeny-3).
Ezek szerint Budapesten hat új traffipaxot helyeztek el: kettőt az M3-as, kettőt az M5-ös autópályánál, kettőt pedig az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszánál. Pest megyében négy új kamera van.
Az Európai Unió a többi között azt a célt tűzte ki, hogy a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma – 2010-hez képest – 2020-ig csökkenjen a felére, 2050-ig pedig a nullához közelítsen.

 

Comments are closed.