Apai dallamok smooth jazz stílusban

Lokálpatrióta, gyermekkorától a kerületben él. A család szeretete, környezetének értékeinek megőrzése fontos szerepet tölt be alkotómunkájában. Mezei Róbert tehetséges fiatal, rajong a zenéért, a húrokat azonban nem csak kedvtelésből pengeti. Egyik szerzeménye olyan nagy sikert aratott, hogy a közönség mellett a szakma is felfigyelt rá. Mindennapjairól, zenei pályafutásáról szerényen vall a gitáros.

Mezei Róbert/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Mezei Róbert/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A zene mikor lopta be magát a szívedbe?
– Gyerekkoromtól központi helyet foglal el életemben a muzsika. A Hubay Jenő Alapfokú Művészeti Iskolába kezdtem, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban folytattam művészeti tanulmányaimat.
– Ezek szerint tudatosan készültél a zenei pályára?
– Lehet, hogy meglepő, de a zenélés mellett civil szakmám is van. Még nem döntöttem el, melyikkel érdemes inkább foglalkoznom, azonban a zene óriási érzelmeket vált ki belőlem, mondhatni életem lételeme.

Forrás: Mezei Róbert

Forrás: Mezei Róbert

– Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Jazzy Rádió programsorozatát, az Intermezzo együttesetek pedig a te daloddal, a Song for my Son című számmal megnyerte a Jazzy Rádió Dalversenyét. Hogyan kerültél kapcsolatba a csapattal?
– Egy stúdiómunka kapcsán kerestem meg György Ákost, az Intermezzo vezetőjét. A kisfiamnak írtam egy dalt második születésnapjára,és ajándékként szerettem volna felvenni a számot náluk. Felénekeltem a számomra kedves dalomat, majd amikor elkészültünk, Ákos megkérdezte tőlem, mit szólnék hozzá, ha megcsinálnánk instrumentálisra is a nótát? Kicsit átdolgoztuk, újraértelmeztük, és felvettük így is. Akkorra már igazi jó barátság alakult ki köztünk, így kaptam lehetőséget, hogy az Intermezzóban is gitározzak.
– A Song for My Son című dal nemcsak a kisfiadat varázsolta el, hanem a közönség is beleszeretett a szerzeménybe. Számítottál ekkora elismerésre?
– A fesztiválon nagy sikere lett, de őszintén megmondom, nagyon váratlanul ért és megtisztelő volt az, amikor az Intermezzo állt a dobogó legfelső fokán. Mindig új ötleteket találtunk ki, így többször felvettük a dalt, azonban kitartásunk utat tört, és a végén összehoztuk családom, valamint a rajongóink legnagyobb örömére.
– Az Intermezzo egyre népszerűbb. Milyen műfajban játszotok?
– A zenekar tíz éve alakult. Tagjai György Ákos zongora, Almási Kornél basszusgitár, Banai Szilárd dob. Megtiszteltetés számomra, hogy velük zenélhetek! Smooth jazzel, kizárólag saját szerzeményekkel, hangulatos egyedi dallamokkal szórakoztatjuk a közönséget. Szeretnénk minél szélesebb körben, főként fiatalokkal megismertetni ezt a különleges műfajt. Lengyel Gabriella, aki szintén a kerületben lakik, nagyon jó kapcsolatban van velem és az Intermezzóval. Csodálatos egyéniség, szerencsére ő a menedzserünk és lelkesen szervezi a fellépéseinket. Aktuális programjainkról pedig közösségi oldalunkon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Comments are closed.