Állatkölykök, újabb fejlesztések várnak az állatkertben

Még idén megnyílhat a Mesevár és a Mesepark a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Bemutatták az intézmény két új jegesmedvéjét, számos állatfaj gazdagodott új egyeddel, Persányi Miklós főigazgató ugyanakkor azt mondta, a közönség ebben a szezonban minden bizonnyal már nem láthat koalát.

A két másféléves jegesmedve, Belij és Szerij a moszkvai állatkertből múlt csütörtökön érkezett Budapestre, az európai jegesmedve-tenyésztési program keretében. A fiatal példányok nagyon jól érzik magukat új helyükön – hangzott el az állatkert szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

Belij és Szerij az új jegesmedvék (fotó: Kovács Attila - MTI)

Belij és Szerij, az új jegesmedvék (fotó: Kovács Attila – MTI)

 

A kert idei legfőbb attrakciók közé tartozik a három zsiráfborjú, az év elején született Sauda, Irungu és Sheshe, az orángutánbébik, Anna, Hanna és Lone, Bejgli, a sörényes hangyászbébi, a sisakos kazuár, egy vízidisznópár, egy kuszkusz, hamarosan érkezik egy új comodói varánusz és ősszel megszületik egy ázsiai elefántbébi.

„Sajnos miután egyik koalánk januárban elpusztult, a másik egyednél, Nur-Nuru-Binnél az állatorvosok a múlt héten rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A limfoid leukózisban szenvedő állat kezelést kap, reménykedünk gyógyulásában, de úgy tűnik, a Koalaház a szezonban zárva lesz” – mondta el a főigazgató.

Elhangzott: az „energia játszótér”, a megújuló energiaféleségeket bemutató játékos kiállítás idén már használható lesz. A Holnemvolt park a fejlesztések miatt egyelőre nem működik, de a műemlék körhinta áprilisban a hétvégéken várja majd a látogatókat. A Mesevár és a Mesepark másfél hektáros területének átadása az ősz folyamán várható, ez elsősorban a kisgyerekeknek szóló állat- és játékpark lesz – írta az MTI.

Comments are closed.