Álláskeresés személyre szabva

Az Újpalotai Családsegítő Szolgálat sokrétű munkája 2000-ben kibővült a Tartós Munkanélkülieket Segítő Szolgálat munkacsoporttal. A helyi családsegítő álláskereső munkacsoportjának nevében Tóth Orsolyával többek között arról beszélgettem, hogyan valósul meg mindez a gyakorlatban.

Munkanélküliek segítése/Fotó: XV Média, Vargosz

Munkanélküliek segítése/Fotó: XV Média, Vargosz

– Hogyan sikerül újra lendületbe hozni a kilátástalan élethelyzetben lévőket?
– Megújítottuk 2014-ben a szolgáltatásainkat, amelyeket sokéves tapasztalataink alapján a munkanélküliekkel közösen alakítottunk ki. Feladatul tűztük ki az aktív korú, tartós állásnélküliek munkaerőpiacra való reintegrációját. Azokban az esetekben, amelyekben ez nem volt reális cél, ott személyre szabott, egyéb ellátási formákhoz segítettük a hozzánk fordulókat.
– Hogyan működik ez a mindennapokban?
– Az Álláskereső Klubban lehetőség van ingyenes internet-, telefonhasználatra. Segítünk önéletrajz, motivációs levél megírásában. Konzultáción szakembereink irányt mutatnak és tanácsot adnak a felmerülő kérdésekkel kapcsolatosan. Igény szerint álláskereső tréninget indítunk, ahol a képességek fejlesztésére, a korábbi tapasztalatok, a praktikák és a buktatók átbeszélésére összpontosítunk. Helyzetgyakorlatokat végzünk és számítógépes alapismereteket is tanítunk.
– Kiket várnak a klubba?
– XV. kerületi lakcímmel rendelkezőket, aktív álláskeresőket, friss munkanélkülieket vagy olyan érdeklődőket, akik épp hivatást szeretnének váltani. Ezenkívül a Napsugár Szabadidős Klubunkban tartalmas programokat is kínálunk a hozzánk betérőknek. Bővebb információ személyesen kedden és pénteken az Árendás köz 4–6. szám alatt, telefonon a +36 1 414 0878, +36 1 414 0879-es számokon.

Comments are closed.