Álcsatornás csalók

Újra és újra próbálkoznak a régi trükkel a magukat a Csatornázási Művek munkatársainak kiadó csalók. Gyanútlan lakosokat, főként idős embereket csapnak be, bejelentés nélkül érkeznek és azonnali készpénzfizetésre kötelező megrendelő nyomtatványt iratnak alá – írja közleményében a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM).

A megkárosított ügyfelek elmondása szerint az álcsatornások nem létező dugulást állapítanak meg, vagy például kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek. Az FCSM hangsúlyozza, hogy nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságára nézve, és ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség dugulás-elhárításra sem. A módszerük azért rendkívül megtévesztő, mert az álcsatornások egyébként többnyire hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek. Tehát a gyanútlanul aláírt megrendelést követően készpénzfizetésre kötelezhetik a becsapottakat.

Az FCSM kéri, ha gyanús emberek a társaságra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor azonnal jelentsék azt a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság 06 80 455 000 telefonszámú, éjjel-nappal díjmentesen hívható központi ügyeletén.

Comments are closed.