Alakulóban a sportpalota

Önkormányzati képviselőknek, kerületi sportvezetőknek és érdeklődőknek mutatták be a rákospalotai sport- és rendezvénycsarnok terveit július 8-án a városháza dísztermében. A terveket László Tamás országgyűlési képviselő, illetve a K.S. Stúdió és Építésziroda szakemberei ismertették.

–         Egy ilyen kerület, ahol ennyi sportegyesület van, nem engedheti meg magának, hogy ne rendelkezzen megfelelő létesítménnyel – mondta az országgyűlési képviselő, aki hozzátette, hogy a 2012-es a „Vasúttól a sportcélú városközpontig” című tervpályázat is igazolta, szükség van a Bányász parki új sportcsarnokra.

Tervbemutató, László Tamás országgyűlési képviselő/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Tervbemutató, László Tamás országgyűlési képviselő/Fotó: XV Média, Nagy Botond

S milyen csarnokot álmodott meg a tervező? Modern, látványos, multifunkcionális létesítményt, amely kerületi és nemzetközi események rendezésre is alkalmas lenne. A több mint 7600 négyzetméter alapterületű épület minimum kétezer-egyszáz, maximum háromezer nézőnek, illetve több sportágnak, de leginkább a kézilabdának biztosítana helyet, emellett párhuzamosan három tornaórát lehetne tartani benne. Az épület alatti mélygarázsban 122 autó parkolhatna, a többi autót az Epres sor felőli oldalon kialakított felszíni parkolókban helyeznék el. A megálmodott sportpalotában elférnének öltözők, vizesblokkok, büfék, ruhatárak, raktárak és iroda is. A jobb megközelíthetőség érdekében az Illyés Gyula utca és Epres sor között (a benzinkút és az áruházak mögött) utat alakítanának ki.

A tervpályázat ismertetőjén arról is szó esett, hogy a sportcsarnok építése valószínűleg érintené a Budai II. László Stadiont is. A meglevő létesítmény ugyanis elveszítené a Bányász parki lelátórészét, illetve a salakos pályáját, ám erről majd ősszel tárgyalnak az önkormányzat szakbizottságai.

Comments are closed.