Alakul Újpalota városkapuja

Elvégezték a Drégelyvár utca – Molnár Viktor utca kereszteződés Pestújhely felőli oldalának rendezését. A Répszolg Kft. befejezte az első ütemben tervezett munkát, így a terület már most sokkal szebb képet mutat, mint korábban.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A területrendezés ez évre betervezett feladataival elkészült a Répszolg. A pavilonok mögött szervizutat építettek, kialakítottak két méter széles járdát, a családi házas ingatlanok felőli részen pedig párhuzamos parkolósávot hoztak létre. Emellett a régebbi pavilonok bontása után ott maradt alapokat, közüzemi bekötéseket eltüntették, a területet rendezték. A parkot behajtásgátló oszlopokkal zárták el, így próbálják megakadályozni a szemét behordását a területre – tájékoztatta lapunkat Demeter János ügyvezető. A munkálatok mindösszesen nettó 8,2 millió forintba kerültek.
László Tamás országgyűlési képviselő még márciusban sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az elhanyagolt területre, az elbontott pavilonsor otthagyott maradványaira, a meglévő pavilonok összevisszaságára, a szemétre, a gazos, gondozatlan ­utcaképre. Bencsics Lászlóné és Báder György képviselők pedig az áprilisi testületi ülésre nyújtottak be előterjesztést az Újpalota városkapujának is tekinthető kerületrész rendezése érdekében.

Comments are closed.