Akire rámosolygott Ronaldinho

A tavaly decemberi budapesti teqball-világbajnokság toronymagasan a magyarokról szólt. Egyrészt maga a játék miatt, hisz az „asztali lábtengó” száz százalékban magyar találmánynak számít. Másrészt, mert ebben a sportágban rendezőként és résztvevőként mi, magyarok vagyunk a legjobbak.

Az eddigi három teqball-világbajnokság közül kettőnek a magyar főváros adhatott otthont, illetve az eddig kiosztott hét aranyéremből ötöt magyar sportoló (ketten székely nemzetiségűként Romániát képviselték) nyert meg. A decemberi vébén is magyar sportolók nyerték az egyéni és a páros számokat, az első ízben megrendezett vegyes párosban azonban nagy csatában brazil győzelem született. Ennek legjobban az esemény sztárvendége, az egykori aranylabdás, világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes Ronaldinho örült.

Az örökké mosolygó brazil világsztár budapesti tartózkodását nagy rivaldafény övezte, ám emiatt rendkívül nehéz volt vele személyes kapcsolatot létesíteni. Az egyik rákospalotai fiatalembernek azonban nemcsak az áhított autogramot sikerült megszereznie, hanem máig tartó ismeretségbe került Ronaldinho menedzsmentjével.

– Mindig is szerettem rajzolgatni, amely hobbimról felnőttként sem mondtam le – mesélte Venter Csaba. – Csak éppen rajzpapír helyett ma már fára, vászonra készítem a képeimet. Több portrét is készítettem égetés (pirográfia) technikával, mígnem felfedeztem egyik kedvenc játékosom, Ronaldinho instagramját, ahol rendszeresen fotókat posztolt. Követője lettem, és nekiálltam, hogy őt is megörökítsem az utókornak.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Csaba majd’ másfél évig készítette Ronaldinho táblaképét. A 2,8×1,4 méteres alkotás közel húsz Ronaldinho-portrét tartalmaz.

– A tervem az volt, hogy lefotózom a kész művet, amit elküldök majd neki az instán, és bíztam benne, hogy Ronaldinho megosztja majd a művemet. Aztán jött a világbajnokság, és minden felgyorsult – tette hozzá.

A vébé szervezői ugyanis többek között Csaba művét is kiállították, sőt ők ajánlották, hogy olyan helyre tegye, ahol Ronaldinho tekintetét sem kerüli majd el. Így történt, hogy a brazil labdarúgó a liftből kilépve menedzser bátyjával egy alkalommal éppen Csaba képével találta szembe magát.

– Mindketten nagyon szimpatikusak voltak, Ronaldinho még alá is írta a képet, majd a közös fotókat feltöltöttem az instára, amit a bátyja is bejelölt. Így a kapcsolatunk megmaradt. Ennek pedig azért is örülök, mert szeretném jótékony célra felajánlani a képemet, melyről jó, ha Ronaldinho is tudomást szerez majd – jelentette ki Csaba.

Venter Csaba futballszeretete nem új keletű. Gyerekként a Chinoin csapatában kezdte focista-pályafutását, majd a REAC Sportiskolánál Urbán Flórián edzette őt. Később játszott a Vízművek és a RAFC együttesében is. Ez utóbbi csapatban pedig még az NB III.-ban is pályára lépett. Jelenleg vendéglátásban dolgozik, így elég kevés ideje jut az alkotásra. Ronaldinho gyerek- és felnőttkori portréit is legtöbbször éjszaka égette a fába.

– Jelenleg is futballistaképen dolgozom, ezúttal Francesco Totti portréját kell elkészítenem. Az olasz sztárt viszont már olajjal festem vászonra. A képet nem magamnak készítem, de azért örülnék, ha egyszer azt is megmutathatnám majd a „modellemnek” – fűzte hozzá Csaba.

Comments are closed.