Ajándék virágok

Ezeregyszáz egynyári virágot, kakastaréjt és celóziát ajándékozott a Főkert Nonprofit Zrt. az önkormányzatunknak. A növények kiültetésére az önkormányzat gazdasági társaságainak, intézményeinek vezetőit is várták június 16-án a Szerencs utcai zöldterületen. Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezető azt is elmondta, hogy a kerületvezetés évről évre növelni kívánja a virágos felületek számát a kerületben, ezért forgalmasabb közterületekre, középszigetekre ültetnek virágzó növényeket.

Virágültetés/Fotó: XV Média, Vargosz

Virágültetés/Fotó: XV Média, Vargosz

A kerületben mintegy 1 millió négyzetméterre tehető a zöldfelület nagysága, amelynek gondozását, így a Szerencs utcai virágokét is, a Répszolg látja el. A társaságnak 110 millió forint áll rendelkezésre a parkok ápolására, 60 millió forint a közkertekben keletkező hulladékok gyűjtésére, elszállítására. Negyvenmilliós keretből oldják meg a játszóterek fenntartását és 20 millió forint jut a muskátlik oszlopokra való kihelyezésére a fontosabb útszakaszokon. Ezeken felül 15 millió forintba kerül 20 ezer egynyári növény és 550 cserép muskátli ültetése, továbbá 30 millió forintot fordíthat a fák kihelyezésére, a meglevők gondozására a Répszolg.

Nagy előrelépés a zöldterület-fejlesztés kapcsán, hogy az önkormányzat cége, a Palota-15 Kft. foglalkozik növénytermesztéssel is. Így a Répszolg munkatársainak az ültetési időszakban folyamatosan biztosított az előnevelt fa és virág a telepítéshez.

Comments are closed.