Ajándék a gyermekotthon lakóinak 

Mikuláscsomagokat vitt ajándékba 6-án délelőtt Barkóczi Balázs és Mihály Gergő a Pestújhelyi Gyermekotthon lakóinak és dolgozóinak. Az előválasztáson győztes országgyűlési képviselőjelölt és a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke karitatív gyűjtést követően állította össze a gyümölcsöt, kalácsot, mogyorót és édességeket tartalmazó csomagokat. 

Barkóczi a helyszínen elmondta, hogy a kormány nem segít a legrászorultabbakon, pártjukban viszont régi hagyománya van az ünnepek előtti gyűjtésnek. A pénzt, amelyből az ajándékokat összeállították, a DK tagjai és szimpatizánsai adták össze. A mikuláscsomagok mellett állatkerti belépőjegyekkel is kedveskedtek. – Reméljük – mondta a képviselőjelölt –, hogy az ajándékunk könnyebbé teszi az otthonban az ünnepi készülődést. 

A DK további karitatív akciókra készül az ünnepek előtt. A FENO-ba maszkokat és védőruhákat visznek ajándékba, és folyamatos a tartós élelmiszergyűjtés, 17-éig minden pénteken 10 és 12 között az újpalotai vásárcsarnok előtt és szombatonként a Wesselényi úti piacon gyűjtik az adományokat. Mihály Gergő elmondta, hogy a december 20-i csomagosztás a Fő téren lesz, idevárják a rászoruló családokat.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Comments are closed.