Ahol jó ügyet intézni

A „próbaüzemet” követően február 16-án – Hajdu László polgármester, László Tamás országgyűlési képviselő, dr. Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár és dr. György István fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott jelenlétében – hivatalosan is megnyitották az új XV. Kerületi Kormányablakot. A Bácska utca 14. szám alatti épületben felújított ügyfélváróval és ügyintéző ablakokkal várják az állampolgárokat. A XV. Kerületi Kormányablak az országban már a 242., a fővárosban pedig a 23. hivatal.

web_IMG_3530

Az úgynevezett „első generációs” kormányablakokban még csak néhány ügyet tudtak intézni az állampolgárok, ám január 15-e óta az okmányirodák feladatai is a kormányablakok hatáskörébe kerültek át.

– Jelenleg 623 ügytípus tartozik a kormányablakok feladatkörébe – mondta dr. Baltay Tímea helyettes államtitkár a megnyitón -, és várhatóan körülbelül ugyanennyi feladattal fog bővülni a portfóliójuk.

Dr. György István kormánymegbízott elmondta, hogy a Bácska utcai kormányablak a 20 munkaállomással és 4 fotófülkével fővárosi szinten is a nagyobb hivatalok közé tartozik. Ezekben az ügyintézők ideális munkakörülmények között dolgozhatnak.

Május végéig harminc úgynevezett „második generációs” kormányablakot nyitnak Budapesten, emellett három vasúti pályaudvaron is létesítenek egyet-egyet.

Comments are closed.