A Polgárok Palotáért Egyesület karácsony előtt meleg ebéddel szokott örömet szerezni a leginkább rászorulóknak. Ez alól csak a tavalyi esztendő volt kivétel, amikor a járványügyi helyzet miatt bevezetett korlátozások nem tették lehetővé a tömegrendezvények szervezését. 

Idén 300 adag étellel kedveskedtünk a rászoruló embereknek – mondta Benedek Mihály, az egyesület elnöke. – A december 17-i programunk mottója pedig a szokásos „Adventi mosoly” volt, amely, úgy vélem, tökéletesen magában foglalja legfőbb törekvésünket, hogy egy kis melegséget, békét és boldogságot csempésszünk a nehéz sorsú emberek szívébe.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Az ételosztás fő támogatója Bábel István, helyi vállalkozó volt, aki saját éttermében, a Kolozsvár utcai piacon található PléhCsárdában főzte meg a bográcsgulyást. A karitatív akciót támogatta még a REAC Sportiskola SE, a Grosics Kapusiskola és a rákospalotai Jánki ABC is. Az Újpalotai Fő tér közelében berendezett osztóponton az ételeket az egyesület aktivistái porciózták és osztották szét a déltől érkezők között.

A helyszínen a 300 adagnyi ételnek nagyjából a kétharmada fogyott el, a maradékot pedig elszállítottuk az Aporház utcai Családok Átmeneti Otthonába, ahol nagy örömmel fogadták az adományt – jegyezte meg Benedek Mihály.

Comments are closed.