Adventi koszorú házilag

Napjainkban egyre több család asztalát díszíti adventi koszorú. A karácsonyi vásárokban, virágboltokban, szupermarketekben szebbnél szebb koszorúk közül választhatunk, egyetlen baj van velük, hogy áruk 3-4 ezer forintnál kezdődik.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ami a jó hír, hogy ennél jóval kevesebb pénzből magunk is elkészíthetjük karácsonyi asztaldíszünket, ráadásul az, hogy saját kezünk munkája, még értékesebbé teszi adventi koszorúnkat. – Ha klasszikus koszorút szeretnénk, egy mohával bevont szalmaalapot kell vásárolnunk, amely már 180-200 forinttól kapható. Ezek után tegyünk egy sétát az erdőben, és vigyünk magunkkal metszőollót. Vágjunk bármilyen örökzöldet (fenyőt vagy borostyánt), mert ez körbefonható az alap köré. A növényeket vékony dróttal rögzítsük az alapra. Ezek után már csak a díszítés marad hátra. Ehhez használhatunk homoktövist, tűztövist, csipkebogyót, tobozt – amelyeket szintén a természetben szedhetünk –, vagy szárított virágot, de akár mandarin, narancs héját, fahéjrudakat, csillagánizst. A díszítőelemeket szintén dróttal vagy ragasztópisztollyal rögzíthetjük a koszorúra – tudtuk meg Nagy Olga virágkötőtől.

Az adventi koszorúhoz szükséges 4 gyertyát csomagban akár már 280-300 forinttól megkaphatjuk bármelyik illatszerboltban, ráadásul a színek és formák gazdag kínálatából választhatunk. A gyertyák alá érdemes olyan, tüskés végű alapot vásárolni, amely megakadályozza, hogy a viasz a koszorúra folyjon, ezek csomagára 100-200 forint körül mozog.

Comments are closed.