A temetői árusításra is az általános kereskedelmi előírások érvényesek

A temetői virágok, koszorúk, gyertyák, mécsesek árusítására is érvényesek az általános kereskedelmi előírások – közölte az állami fogyasztóvédelmet felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Magyar Nemzet érdeklődésére.

A virágboltok, virágot árusító pavilonok üzleteknek minősülnek, ezért fel kell tüntetni a nyitvatartási időt, elérhető helyen kell tartani a vásárlók könyvét, és tudatni kell a békéltető testület elérhetőségeit. Akik a közterületen árusítanak, például a temetők bejárata melletti asztalokról, azoknak ugyancsak ki kell rakniuk a vállalkozás nevét és székhelyét.

Minden termék esetén a bruttó árat olvashatóan, forintban kell feltüntetni és a vásárlónak kötelező blokkot, nyugtát adni. Fontos szabály, ha egyidejűleg több eladási árat is kiírnak, akkor a kereskedő köteles az alacsonyabbik felszámítására – emelte ki a minisztérium.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a száraz koszorúk mellé tett gyertyák tüzet okozhatnak, ezért zárt vagy LED-es mécsesek kihelyezését javasolják.

Comments are closed.