A szemétszállítási problémák megoldására szólít fel a polgármester

Minden lakossági panasz és bejelentés, amely a kerületünkben tapasztalható szelektív szemétszállítási problémákat jelzi, jogos. Kerületünk lakói joggal várják el, hogy az FKF ellátja az európai polgárok adójából felépített rendszerben a kerületi lakosok adóforintjaiból fenntartott szolgáltatást. Mégis azt látjuk, hogy a szelektív kukákat hetek óta nem viszik el Rákospalotáról, Pestújhelyről és Újpalotáról.

A szabályok egyértelműen és világosan fogalmaznak: a Főváros területén heti egy alkalommal az FKF feladata a szelektív szemetesek ürítése, a hulladék begyűjtése. Mégis azt látjuk, hogy a szemét az utcán hever, kritikus helyzetet okozva ezzel kerületünkben – írja a bpxv.hu.

Németh Angéla, kerületünk polgármestere ezért levélben fordult az FKF vezetéséhez, a helyzet azonnali kezelésére felszólítva a közszolgáltatásért felelős céget. Kerületünk köztisztaságának megóvása, a lakókörnyezetünk védelme közös felelősségünk. Nem kockáztathatják azt rossz kormányzati és fővárosi döntésekből fakadó hibák.

A polgármester levelét itt olvashatják.

Comments are closed.