A sors bőkezű kárpótlása

Végső János, a Pestújhelyi Sport Club (PöSöC) dartsosa elégedett lehet a sorsával. Pontosabban azért, mert amit a sors elvett tőle, azt idén bőségesen kárpótolta. Még 2008-ban mindössze egyetlen nyíllal maradt le az umagi ifjúsági Európa-bajnokság aranyérméről, és a 2011-es benidormi világbajnokság aranyérme is egy hajszálon múlott. Idén azonban szinte minden versenyt, köztük két Európa-bajnokságot is sikerült megnyernie.

Végső János/XV Média, Nagy Botond

Végső János/XV Média, Nagy Botond

– Idén valóban kijött lépés – mondta a PöSöC első csapatának legfiatalabb tagja. – Most azonban az lenne a legfontosabb feladat, hogy ezt a nyerő szériámat állandósítsam.
János nyár elején a Porecben rendezett soft Európa-bajnokságon nyerte az egyéni és a csapatszámot, illetve a páros kategóriában is bronzérmes lett. Ez a siker a magyar dartssport történetének első egyéni Európa-bajnoki címe volt. Az Újpalotán élő dartsos néhány hete Olaszországban egy másik szervezet Európa-bajnokságán is aranyérmes lett, mely mellé még két kategóriában is begyűjtötte az elsőségét.
– A dartssportban három szervezet szokott Európa-bajnokságot rendezni. A harmadik kontinensviadal helyszíne Spanyolországban lesz, ahova viszont támogatás hiányában nem tudok elmenni – mondta a sportoló.
A sportág jelen helyzetében a versenyzők maguk finanszírozzák a versenyeiket. Magyarországon nagyon nehéz támogatókat találni, János is főleg Ausztriában keres szponzorokat. A sógorokhoz rendszeresen átjár versenyezni, így arrafelé is egyre többen ismerik a Végső nevet.
János a Kavicsos DSE-ben kezdte a dartspályafutását, innen igazolt át 2008-ban Pestújhelyre. A Végső családban azonban nem ő volt az első ­Európa-bajnok, a húga, Adrienn ugyanis már 2008-ban ifjúsági Európa-bajnokságot nyert.

Comments are closed.