A REAC magyar hangja

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

„Zengjen, zúgjon a hajrá REAC!” Ugye ismerős ez a mondat? Aki járt már a Budai II László stadionban, az tudja, egy rákospalotai focimeccs elképzelhetetlen lenne e mondat nélkül. Május elsején ismét nézők ülhettek a lelátón. Azt a napot a REAC magyar hangja, Falusy Jenő tényleg ünnepként élte meg.

– Nagyon vártam már ezt a pillanatot! – mondta a sárga-kék klub „szóvivője”. – A REAC – Fővárosi Vízművek találkozó egy rangadóhoz méltó, fordulatos, és végül REAC-győzelmet hozó mérkőzés volt. Ennél szebb visszatérést elképzelni sem tudtam volna.

Falusy Jenő civilben raktárvezető volt. Korábban pedig a Budapesti Bútoripari Vállalatnál (BUBIV-nál) dolgozott. E mellett volt egy hobbija is, lemezlovasként szeretett jó hangulatot teremteni.

– 1977-2000 között dolgoztam DJ-ként. Ez alatt bejártam az egész országot, a Citadella teraszán a ’80-as évek közepén három nyáron át dolgozhattam, illetve sokszor voltam külföldön is  – büszkélkedett.

2001-ben költöztem Rákospalotára. Próbált gyorsan beilleszkedni, így jutott el a Budai II László stadionba, ahol rögtön otthon éreztem magamat. Egy profi DJ-nek azonban feltűnt, hogy hiányzik a REAC-pályáról egy hangulatfelelős. Ezért 2003-ban megkereste Forgács Józsefet, a REAC Sport Kft. akkori elnökét, és felajánlotta neki, hogy szívesen moderálja a bajnoki meccseket.

– Az első két évben még a saját felszerelésemmel történt mindez. A meccsek előtt felcipeltem mindent a toronyba, majd onnan „közvetítettem”. Az szurkolóknak tetszett, így, mikor a csapat NB I-es lett, Forgács egy komoly stúdiót építtetett a számomra  – jegyezte meg.

A REAC indulója is nagyrészt Jenőnek köszönhető. Kezdeti időkben az egyik fiókban egy régóta ott porosodó kazettára bukkant.  Meghallgatta, és így felfedezte Rákospalota egykori hírességének, a NEOTON Família alapítójának, Jakab Györgynek a REAC-indulóját. Falusy Jenő az anyagot felújította, egy kicsit meg is mixelte, és azóta ez szól a mérkőzések előtt.

A 67 esztendős szpíker nemcsak a hangjával, hanem töretlen energiájával is rákospalotai legendává vált. Jelenleg nyugdíjasként és profi raktárvezetőként a RÉPSZOLG-nál dolgozik, és nélküle elképzelhetetlen lenne egy REAC-meccs.

Comments are closed.