A mosoly bizalmat szül

A rendőri munka már régen nem férfias szakma. Nemcsak az ügyintézők között, hanem az egyenruhás állományban is egyre több a hölgy.
– Már gyerekként is rend­őr szerettem volna lenni – mondta Verdes Edina rendőr főtörzsőrmester, a XV. kerületi kapitányság legmosolygósabb körzeti megbízottja. – Nagyrészt az unokatestvérem miatt, aki rend­őrként a szép egyenruhájában az első számú példaképem volt.

Verdes Edina/Fotó: XV Média, Vargosz

Verdes Edina/Fotó: XV Média, Vargosz

Az egygyermekes család­anya 2004 óta követi az unokatestvérét a rendőri pályán. A III. és a IV. kerületi kapitányságok után 2012-ben került Palotára. Jelenleg a Kőrakás park körzeti megbízottja, de gyakran találkozni vele az iskolákban is.
– Gyakorló szülőként könnyen szót értek a gyerekekkel. Ezért sokszor megkérnek, tartsak előadást a diá­koknak vagy beszélgessek velük az őket érintő problémákról – meséli a körzeti megbízott.
A felkészült előadó kedvessége révén hamar elnyeri a gyerekek bizalmát.
– Szerettem volna elérni, hogy a gyerekek is ellátogassanak hozzánk, hogy betekintést nyerjenek a munkánkba. Ezért is szerveztük meg a tanév végén a „Nyitott kapitányság” című programunkat, melynek keretében hetvenkilenc diákot fogadtunk – mondta Verdes Edina.

Comments are closed.