A megkerült irattárca

A mai világban mindig ébernek kell lenni. Különösen igaz ez a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön, ahol könnyen áldozattá válhat az ember.
– Az unokámért és barátjáért mentem a Dagály strandi úszótáborba – mesélte a 72 esztendős rákospalotai nagypapa. – A hazaúton a 104-es buszon nagy tömeg volt, de szerencsére nekünk még jutott ülőhely az Újpest Városközpontnál. Útközben meséltem a gyerekeknek, de azt érzékeltem, hogy a mellettem álló nő időnként nekem nyomja a szatyrát. Mikor leszálláshoz készülődtünk, felfedeztem, hogy eltűnt az irattárcám. Azonnal szóltam a buszvezetőnek, aki a végállomáson értesítette a rend­őrséget.
A történet itt be is fejeződhetne, mert az ilyen tolvajokat nem szokták elkapni. Az idős nagyapának azonban szerencséje volt. Úgy 2,5 órával az esetet követően egy nyugdíjas rendőr hívta fel a XV. kerületi rendőrkapitányságot, hogy közölje, kutyasétáltatás közben iratokkal teli tárcát talált az egyik újpesti lakótelepi ház újsággyűjtőjében. Mint utólag kiderült, a tárcából csak a 10 ezer forintos bankjegy tűnt el. A megtalálásig eltelt időben letiltott hitelkártya pótlása került csak pénzbe, minden más irat szerencsére visszajutott a gazdájához.

Comments are closed.