A kerületi fiatalok Kikötője

Június elején ugyan átadták az újpalotai ifjúsági házat, régi nevén SANSZ-ot, de korszerűsítések miatt hivatalosan még nem fogadhatott csoportokat.
– A megismételt nyitóparti dátuma november 7-e – mondta Zay Éva, az ifjúsági ház nemrég megválasztott vezetője.

Zay Éva/Fotó: XV Média, Vargosz

Zay Éva/Fotó: XV Média, Vargosz

A júniusi első nyitás óta változások voltak a Száraznád utca 5. szám alatt. Távozott a korábbi vezető, Pöll József, akinek helyét Zay Éva vette át. Új nevet is kapott az intézmény, a SANSZ-ot Kikötőre cserélték.
– Úgy éreztük, az új névvel jobban meg tudjuk fogalmazni a küldetésünket. Szeretnénk olyan helyként működni, ahová jó betérni, és ahonnan újabb élményekkel feltöltődve indulhatunk tovább – magyarázta Zay Éva.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A megnyitón a gyermekprogramok után délelőtt 11 óra körül két helyszínen – a Pattogós parkban és a Fő téren – flashmobot terveznek. Majd az új szolgáltatások – a tánc-, a dráma-, a capoeira-, a jóga-, a fotó- és a többi tanfolyam – mutatkoznak be.
A délután fő eseménye a kerületi iskolásoknak meghirdetett „Ki Mit Tud” döntője lesz. Az estét pedig az első tematikus buli zárja, a HatsBand zenéjével és a kalapszépségversennyel.
A Kikötő az AnnO programsorozat két előadásának is otthont ad. Ezenkívül Gyermekjogi Konferenciát tartanak, a ház munkatársai pedig már a karácsonyi rendezvénysorozatot is tervezik.

Comments are closed.